Samsø Ultra 2013

Published by Jesper Elfving on

Løbet var lavet som en stor runde på hele øen,  incl nogle afstikkere til diverse seværdigheder. Man startede ved det lille klokketårn i Nordby, hvor starten blev markeret med ringen med klokken. Herfra løb man så nordpå og de første ca 20 km var enten op eller ned! Arrangøren Palle Sørensen havde lagt ruten så man rundede samtlige bakketoppe. Det var ikke verden nemmeste rute, men til gengæld nok en af Danmarks flotteste. Den ene flotte udsigt afløste den anden, så løberne havde (næsten) ikke tid til at mærke bakkerne.


Jesper lagde sig i front fra start sammen med en løber fra Fredericia og de fik hurtigt et hul til resten af feltet, da de holdt en god kadence. Især på et par flade stenfrugter strandstykkker opbyggede de et solidt forspring.
På et langt fladt hedestykke ind mod Sælvig Havn, fik Jesper etableret et forspring til makkeren og herefter løb han alene de resterende 75 km. Kolby, der samtidig markerede mål for marathonløberne blev rundet som første mand i 4:12. Herefter rundere løberne Vestborg Fyr og havnen i Ballen,  hvor den dejlige varme sommerdag havde trukket rigtigt mange mennesker til de udendørs serveringer.


Hefter skulle løberne ud på et langt (meget langt og ensomt)  stræk mod Besser Rev,  uroligt flot men meget blæsende.
Efter et smut forbi Stavns Havn, gik turen mod Langøre Havn, her kom det i løbet af et splitsekund en 180 graders omskifter i vejret,  himmelen blev helt sort, den friske brise slog over i storm og så åbnede himmelen ellers sluserne i noget der vel nærmest kan betragtes som skybrud. Det var meget koldt og ubehageligt at løbe på de åbne stræk mens det lynede og bragede løs.
Heldigvis lagde vinden sig og da Mårup Østerstrand blev rundet tittede solen atter frem,  dette var da også tiltrængt da man var gennemblødt var inderst til yderst. Inden man kunne glæde sig for meget over vejret sørgede underlaget for, at man fik noget andet at tænke på – de næste 6 km op mod Issehoved foregik langs stranden i det nu våde og tunge sand. Tungt, hårdt men samtidig dejligt at løbe lige i brændingen og lytte til bøgernes brusen. Ved Issehoved var rutens sidste depot lagt på et højt punkt, da Palle (arangøren)  mente vi lige skulle slutte af med et sidste kig mod Helgenæs, Århus og Thunø.


Herfra var det så ‘bare’  hen over de sidste bakker og retur til  Nordby. Vel tilbage skulle alle lige en lille æresrunde om byens lille gadekær,  mens det igen blev ringet fra det lille klokketårn som marketing af, at nu var vinderen i mål.

Jesper kom i mål som første mand i tiden 10:21, en tid han efter forholdene (terræn, underlag og vejr) var godt tilfreds med.
“Det er den hårdeste, flotteste og mest varierende rute jeg til dato har løbet, stor ros til arrangørerne for deres rutefart” Løbet var rigtig godt arrangeret og hjælperne i de af depoterne  der var bemandede, ydede en kæmpe indsats for at løberne intet manglede.


Helt sikkert et løb jeg vender tilbage til.

Løbets hjemmeside kan ses her


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial